• RESERVEER VIA WHATSAPP: +32 470 72 63 15

Te gast zijn en thuis komen!

Over Baton Rouge

Bâton Rouge, te gast zijn en thuis komen!

Bâton Rouge is een gezellige Motorherberg in het hart van de Ardennen. Het ligt op een mooie strategische plek, net boven de kop van Luxemburg, zodat je met gemak Luxemburg in rijdt, de Eiffel en natuurlijk de Belgische Ardennen.

Aan de straat kant ligt een grote, inpandige garage, waar de motoren veilig in kunnen staan.

We hebben een paar mooie routes op de site staan, dit is maar een klein gedeelte van alle routes die wij hier hebben in de herberg. We helpen U graag om die in jullie GPS te zetten.

Ook voor gepersonaliseerde routes en hulp bij GPS staan wij klaar voor u.

We hebben een gezellige bar, met uitloop naar de tuin via de aangrenzende veranda. Hier kunt U genieten van heerlijke Belgische bieren en goede kwaliteitswijnen, naast natuurlijk de gewone drankjes.

Uit onze keuken komen smakelijke gerechten die samengesteld worden met veel streekproducten en goed gezond. Sinds een paar jaar gebruiken we alleen nog maar scharrelvlees, met name op de BBQ, die inmiddels bekent staat als een hele goeie!

Kortom een herberg met alles wat de motorrijder, die van de Ardennen houdt, zoekt!

We hopen U gauw te kunnen verwelkomen bij Bâton Rouge.

Ben en Hetty

Motorherberg Bâton Rouge in MotorMe Motor TV

Strategische
Locatie

Onze herberg ligt op korte afstand van de Eiffel, Luxemburg en in de Belgische Ardennen.

Inpandige
Garage

Er is een grote inpandige garage, gelegen aan de straatkant, waar de motoren veilig kunnen staan.

Oergezellige
Bar

Er is een oergezellige bar met veranda en een ruime keuze uit Belgische bieren.

Bon
Apetit!

Heerlijke gerechten bereidt met streekproducten. Op zaterdag is er een uitgebreide BBQ.

Hier kan je ons vinden

De Geschiedenis van Bâton Rouge

Bâton Rouge viert in 2018 haar 15-jarig bestaan. Maar voordat de herberg in 2003 voor het eerst haar deuren opende, is daar al een heel avontuur aan vooraf gegaan.

Zoals in het verhaal over Ben en Hetty te lezen is, ging er een hele zoektocht aan vooraf zij het pand, waar ze nu al 15 jaar zitten, betrokken. Van oorsprong hoorde het pand bij een oude jeneverdistileerderij, met een molen voor het malen van graag en waarvan restanten van het oude turbinehuis zijn nog te zien aan de waterkant. Na jaren van verwaarlozing konden Ben en Hetty, met hun ruime kluservaring, hier eens flink de handjes uit de mouwen steken.

 

Om gasten te kunnen ontvangen waren er een aantal randvoorwaarden nodig, zoals gastenbedden, een eet- & drinklokaal, keuken en sanitair. Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar waar nu de slaapzaal is gevestigd was helemaal in het begin het café/restaurant met een potkachel als verwarming en een klein koelkastje voor de drankjes.

Tussen 2003 en 2007 hebben de grootste verbouwingen plaatsgevonden, grotendeels gedurende de herfst en wintermaanden, want de rest van het jaar was voornamelijk voor de gasten. De benedenverdieping is volledig getransformeerd naar oergezellig cafe/restaurant met gastentoiletten, een professionele keuken en een prachtige veranda. Op de eerste verdieping zijn douches en de slaapzaal gerealiseerd en een mooi nieuw dak, inmiddels ook voorzien van zonnepanelen.

 

De laatste grote aanpassingen aan de herberg zijn de uitbreiding van de veranda, de wenteltrap en de nieuwe trapopgang naar de straatkant geweest, maar natuurlijk hebben Ben en Hetty altijd weer een nieuw plan voor een verbetering of aanpassing.

Image

Bâton Rouge

Bendert van Reek & Hetty Everaarts

 • ONS ADRES

  21, Rue de la Grotte, 6690 Vielsalm, België
 • EMAIL

  batonrouge@benhet.be
 • TELEFOON NUMMERS

  Tel. +32 80 398 401,
  Mob. +32 470 72 63 15

© 2018 Motorherberg Bâton Rouge / Ben & Het Sprl. All Rights Reserved. 
Design & Development By:  SasWorx - Grafisch + Webdesign