BAT0N ROUGE IN HET HART VAN DE ARDENNEN

De Herberg

Aan de straatkant ligt een grote, inpandige garage, waar de motoren veilig in kunnen staan.

Uit onze keuken komen smakelijke, gezonde gerechten die samengesteld worden met veel streekproducten. Sinds een paar jaar gebruiken we alleen nog maar scharrelvlees, met name op de BBQ, die inmiddels bekent staat als een hele goeie!

Onze herberg is gewoon een thuis van huis, waar je lekker in de bank kan ploffen op de veranda, biertje drinken aan de bar, in de zon liggen in de tuin en zo zouden we het graag willen houden, gezellig met z'n allen, even terug naar jezelf, ruimte voor anderen en dan komt alles goed!

Bâton Rouge is een herberg aan de rand van Vielsalm, een leuk, gezellig dorp in het hart van de Ardennen.

Vanuit onze herberg kun je heerlijk motorrijden, want Vielsalm ligt vlak bij het drielandenpunt Luxemburg-Duitsland-België, zodat je met gemak Luxemburg, de Eiffel en natuurlijk de Belgische Ardennen inrijdt.

Op onze website staan verschillende routes in de omgeving die te downloaden zijn en ook hier in de herberg hebben we verschillende routes, die we zo op je GPS kunnen zetten, ook helpen we je graag bij het gebruik van je GPS.

In onze bosrijke omgeving kan je prachtige wandeltochten maken, die vanuit het centrum van het dorp duidelijk bewegwijzerd zijn, ook hebben wij hier een wandelkaart die je altijd kan gebruiken.

Ben en Hetty,
Baton Rouge

Het verhaal van Ben's Café

"Toen we jaren geleden met dit bedrijf begonnen, had ik geen idee waar het allemaal toe zou leiden. Ook kon ik niet het vermoeden hebben dat ik vandaag de dag dit verhaaltje over mijn eigen bar en het lekkere bierassortiment op zou schrijven."


Toen we in 2003 openden, hadden we één koelkast staan, met daarin frisdrank, Jupiler, Kriekenbier en Chouffe, het eerste speciaalbier dat ik in de Ardennen leerde kennen. Naarmate de verbouwingen vorderden en mijn kennis van Belgische speciaalbieren groeide, moest ook de toog groter, om deze bieren aan de man te kunnen brengen.

Beneden in de huidige bar staat nu de toog, die we in Peer met zijn drieën uit een café hebben gesloopt omdat hij anders gesloopt zou worden en dat vond de toenmalige eigenaar te jammer. We hebben hem in zijn originele staat weer opgebouwd en zijn er nog steeds erg content mee.

Door onze belangstelling naar kleinere brouwerijen, kwamen we in contact met de St. Feuillien brouwerij en na een tijdje dat op de fles verkocht te hebben, kwam het gesprek weer op de tap terecht, want dan is het bier gewoon lekkerder! In 2015 hebben ze er een mooie klassieke gekoelde dubbele tap bij gezet, die de bar nog mooier maakt en waaruit heerlijk St. Feuilien bier stroomt.

We hebben nu een twintig speciaalbieren koel staan, waaronder zeker een bier naar ieder zijn keuze bij zal zijn.


De eerste drie mooie bierpompen hebben we op een brocante gevonden, net buiten Vielsalm en zo begon de toog een aardig smoel te krijgen.

Na wat trekken en draaien met de drankleverancier en brasserie, hebben ze ons geholpen om de tapinstallatie neer te zetten, maar dan moesten we wel minimaal vijf jaar Jupiler tappen, nou dat kwam mooi uit, want dat was toch al ons idee!

Na een tijdje was er wel de vraag wat er op de tweede pomp voor bier moest komen, maar dat werd opgelost door Alain, de eigenaar van Val Dieu. Er zou dan eigenlijk nog een pomp bij moeten moeten, want die hadden we nog liggen en dat zou wel leuker zijn twee soorten Val Dieu bier op vat!

Alain was zo vriendelijk om ons daar mee te helpen en wij hebben het Val Dieu bier dan ook goed gepromoot voor hem, zelfs op de motorbeurs in Utrecht is het een hele bekende geworden!

Maar na weer wat jaren en nieuwe biertjes proeven, werd de wens naar nog meer lekkerheden op vat steeds groter. 

'Naast de bieren hebben we ook een mooi assortiment wijnen, het assortiment is ieder seizoen anders'

Reserveren? Neem contact met ons op.